ZNQK 2017 Verslag

ZNQK 2017 Verslag & Statistieken:

Bij iedere tussenstand stonden de top-teams slechts op halve punten van elkaar af. “D-Rocky-Generation” moest in de laatste 3 rondes buigen voor zowel “Always bring a towel” en de winnaars: “Korsakofschipbreuk”.

Tegen Beter Weten In wonnen al 2 edities, maar liepen na de eerste ronde continu achter de feiten aan, en kwamen maar niet in de buurt van plek 1. Willem II won ook al ooit een ZNQK, en deed tot halverwege volop mee voor de knikkers, maar zagen daarna de concurrentie toch afstand nemen.

“The U-gang” pakten hun traditionele top 10 plek weer (eerder ook als Fake Vonk). Nieuw in de top meldde zich dit jaar “Charlie don’t surf” uit Amstelveen.

Ook weer in de absolute top (vorige edities 4e en 8e): “Niet beij ons”.

Brand X pakte een mooie top 10 klassering. “Ole Ryan” was een van de weinige teams die uit 4 personen bestond, de Tilburgers (2 jaar geleden 2e) maakten de top 10 compleet.

Ook op de laatste plaats Tilburgers. Hulda aan team Dinosaur die zich als ware quizfanaten in het ZNQK geweld stortten. Het doel is, zo bleek achteraf, om ieder jaar een plek te stijgen en over 39 jaar 1e te zijn!

Stats:

In ronde 1 werden gemiddeld de meeste punten gehaald: 15,2 per team, dat is 76% van de 20 beschikbare punten. Niemand haalde echter de maximum score van 20.

In ronde 2 en 3 werden % verder meeste punten gehaald: 73% in beide rondes. 10,2 Van de 14 gemiddeld dus.

In ronde 2 haalden Willem II, D-Rocky-Generation en Penny & The Big Bang Gang de maximale score.

In ronde 3 geen maximale scores, maar wel 13 van de 14 voor Always Bring a Towel, Pubquiz All Stars en Tegen Beter Weten In.

Ronde 4 (de “Amy Winehouse” muziekronde) werden geen maximumscores genoteerd. 13,5 Punten was de hoogste score voor Ole Ryan uit Tilburg.

Ronde 5 was een succes voor Korsakofschipbreuk en Always Bring a Towel, de volledige score van 16 uit 16 werd behaald.

In Ronde 6 waren 14 punten te verdienen en TBWI en Korsakofschipbreuk haalde de meeste in deze ronde.

Ook de fotocombinatie ronde (ronde 7) was moeilijk. Slechts 64% van de beschikbare punten werden collectief binnen gehengeld: 12,2 van de 19 beschikbaar. 4 Teams haalden de maximale score, waaronder de uiteindelijke nummers 2 en 3, maar ook Ole Ryan en Tegen Beter Weten In.

De moeilijkste ronde was de laatste vragen ronde (ronde 8) hierin werd 63% gescoord: gemiddeld 10,2 van de 16.

Ronde 8 bevatte ook de moeilijkste vraag van de quiz. Slechts 2 teams beantwoorde deze goed: “Welke letter(s) komen niet voor op het standaard Nederlands Monopoly bord”?

Tot slot was Edwin Evers aan de beurt, 15 punten waren beschikbaar. De volledige score werd behaald door de uiteindelijke winnaars Korsakofschipbreuk, maar ook Always Bring a Towel scoorde goed met 14 punten. 2 Teams wisten maar 6 punten te behalen in deze ronde.

De laagst behaalde scores in een ronde waren: voor 1 team 4 punten in ronde 5. Voor een ander team 4,5 punten in ronde 7 (de fotocombinatie ronde). Dit waren de laagste scores van de quiz (in alle rondes).

Het team dat laatste eindigde scoorde hun hoogste score in de laatste ronde (10,5 punten), voor de meeste andere teams was ronde 1 het meest succesvol qua aantal punten.

1/3 Van de deelnemende teams is ingeschreven vanuit Eindhoven.

1/4 Van de deelnemende teams kwamen niet uit Noord-Brabant of Limburg.